Az autó akkumulátor szerviz, avagy mire figyeljünk oda az autó szervizelésénél?

Úgy gondolom, nőként kissé elveszett vagyok az autók szervizelésének a területén. Tulajdonképpen nem igazán értek a járművek szereléséhez és szervizeltetéséhez így minden akár egészen kicsi problémával is képes vagyok azonnal szervizhez fordulni. A legutóbbi problémám egy autó akkumulátor szerviz volt, ugyanis teljesen érthetetlen módon tönkre ment az autónak ezen alkatrésze. Így felkerestem a Cool Mobil autószervizt, hogy rendbe hozzák a kocsimat, ahol rengeteg tanáccsal láttak el az autó akkumulátor szervizeltetésével kapcsolatban. Az alábbiakban ezek közül szeretnék párat megosztani, melyekre ezentúl én is sokkal jobban oda fogok figyelni.

Autó akkumulátor szerviz esetén mire figyeljünk oda?

Autó akkumulátor szerviz alkalmával van pár dolog, amire érdemes figyelmet fordítani, illetve vannak dolgok, amiket megtehetünk megelőzésképpen.

  • Az első szempont, amire a szervizben felhívták a figyelmemet, hogy fokozottan ügyeljek télen az autók akkumulátorára, ugyanis a fagypont alatti hőmérséklet jelentősen roncsolja az autó akkumulátorát.
  • Második tanács szerint nagyon fontos tisztán tartani az akkumulátor érintkezőit és mindenfajta lerakódást onnan eltávolítani, a lerakódás eltávolításra abszolút alkalmas sima víz illetve szódabikarbóna
  • Továbbá a harmadik fontos szempont, hogy az akkumulátor vezetékeinek rögzítése mindig optimális legyen: a vezetékeket stabilan össze kell kötni.
  • a következő instrukció szerint, mindig meg kell győződni arról, hogy az akkumulátor tökéletesen illeszkedik az erre szolgáló mélyedésbe. Győződj meg róla, hogy az akkumulátor oly módon helyezkedik el, hogy nem rongálódik meg a motortérben.
  • nagyon fontos tudnivaló, hogy az akkumulátor ellenőrzését szakembernek kell végeznie, mert az ellenőrzéshez biztonsági eszközöket kell használni.
  • Köztudott, hogy a lemerült akkumulátort megfelelő eszköz segítségével könnyen fel lehet tölteni. El kell azonban kerülni az akkumulátor hibás újratöltését. Ennek következtében nemcsak az akkumulátor károsodhat, hanem az autó más alkatrészei is

Én személy szerint maximálisan tudom ajánlani a Cool Mobil autószerviz szolgáltatásait, ugyanis alapvetően rendkívül igényes és kiváló munkát végeznek, illetve ezen felül mindig kiváló tanácsokkal látnak el engem, melyeknek hosszútávon mindig nagyon nagy hasznát veszem.

Autó akkumulátor szerviz a Cool Mobilnál

Úgy gondolom mindenképpen érdemes röviden ismertetnem a Cool Mobil, avagy az autószerelés 20. kerületi talán legjobb alternatíváját röviden, mert ez az autó akkumulátor szerviz szolgáltatásukat is jól meg fogja világítani.

Maga a cég egy rendkívül professzionális, ám abszolút márka független szerviz, mely amellett, hogy bármely típusú autót képes a lehető legnagyobb szakértelemmel szervizeltetni, emellett abszolút korrekt megfizethető árkategóriában dolgozik. Amit a honlapukon ígérnek az a minőségi szolgáltatás, a ténylegesen kiemelkedő expressz gyorsaság illetve a kedvező ár. Úgy gondolom, hogy tulajdonképpen az a fő specialitásuk, hogy a lehető legrövidebb időn belül végzik el a szervizelést. Eközben pedig természetesen a rövid időn belüli szervizeltetés abszolúte nem megy a professzionális munka kárára. Mert amellett, hogy ténylegesen egészen megdöbbentően rövid idő alatt képes elvégezni az autó szerviz az autó szerelést, igazán precíz és megbízható munkát végeznek melynek az együttes eredménye egészen egyedülálló. Más rendkívül profi szervizek is vannak az országban, de a legtöbb ilyen jellegű szervizhez igen hosszú várakozási időt párosíthatunk, míg a Cool Mobil autószerviz ezt igazán nagyszerűen kivitelezi. A cég szintén kitűzött céljai közé tartozik az az igen fontos szempont is, hogy készek legyenek az ügyfeleik számára az időbeosztásukhoz a lehető legmegfelelőbb időpontot választani, ebben nyújt segítséget az online illetve a telefonos időpont foglalás alternatívája is. Így elkerülve az olyan jellegű problémákat, mint a felesleges várakozás, így mikor már az ügyfél a helyszínre érkezik már garantáltan várják ott készenlétben a szakemberek és azonnal rá és az autója problémájára tudnak specifikusan összpontosítani, így a várakozást kikerülve jelentős időt lehet megspórolni. A második célkitűzésük, hogy a javításokat szakszerűen és a lehető legrövidebb idő alatt végzik el, ami rendkívül előnyös olyan ember számára, akinek szinte létszükséglet az autó és mind a magánéletének a lebonyolításához, mind a munkaügyei elintézéséhez elengedhetetlen az autó használata.

Autó akkumulátor szerviz tapasztalataim

Véleményem szerint a mai világban nagy többségében szinte teljességgel elengedhetetlen az autó használata, ugyanis rá vagyunk utalva erre a közlekedési eszközre, így fontos annak a karbantartása és védelme is. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a hiba esetén történő szervizeltetések mellett, mint például az autó akkumulátor szervizetetése, rendszeresen vigyük rutin ellenőrzésre is.

Nekem ez például a rendszeres műszakiztatáshoz hozzátartozik, de szüleim autóját például külön elvittük megvizsgáltatni, és bizony csere is lett belőle. Az volt a hiba, hogy folyton lemerült reggelre, pedig nem hagytuk úgy a fényszórót, semmi észlelhető fogyasztás nem volt. Az új aksi meg is oldotta a problémát.

Mivel az aksi a kocsi lelke, ráadásul nem is két fillér, jobb rendesen odafigyelni rá.