Zsiga kalandjai és FrontPro kutyáknak…

Zsiga az én egyéves kis golden retrieverem, aki idén valamiért úgy döntött, hogy a létező összes kutyaproblémával megajándékoz. Úgyhogy lépnem kellett, mert az udvarunk tele volt kullanccsal, és sanszos, hogy tavasszal a bolhák is előjönnek. A FrontPro kutyáknak az egyik legjobb megoldás, amit a piacon találtam, és higgyétek el, nekem mindenem az alapos kutatómunka, anélkül még egy szendvicset sem veszek meg. Mondjuk ez lehet, hogy rossz szokásom, de remek alapanyag ahhoz, hogy a blogomra szép egy-két oldalas bejegyzéseket tudjak írni gyakorlatilag a világon bármiről, mert már tuti, hogy utána néztem a témának. Korábban nem volt kutyám, úgyhogy egyébként a kutyás dolgok annyira nem érdekeltek, de mióta Zsigát örökbe fogadtuk, azóta már a kutyák tudományában is jobban kiismerem magam. És egyébként meglepő, hogy mások mennyire nem néznek utána a dolgoknak, és nem kutatnak, csak csinálják azt, amit megszoktak, amit már húsz éve is csináltak. Hogy honnan tudom? Onnan, hogy még most is minden második macskán bolhairtó nyakörvet látok, miközben a FrontPro kutyáknak sokkal jobb döntés. Szóval, hogyha valaki kételkedne most a szavaimban, azoknak írom le igazán ezeket a dolgokat. Íme: 

frontpro-kutyaknak_pic3

Ezért jó a FrontPro kutyáknak

Szóval a kutyák egészsége a legfontosabb szempont, amikor ilyen dolgot választ az ember. És alapvetően három fajta lehetőség van, az egyik a nyakörv, aztán ott van a csepp, és végül a FrontPro kutyáknak. Ezeknek érdemes összehasonlítani több tulajdonságát is, mint hogy mennyibe kerülnek. De ezt nem pusztán a megvétel árával, hanem hónapra lebontva. Például a FrontPro kutyáknak, akik 2-4kg közöttiek egy hónapra van elegendő adagjuk, de persze maga az adagolás és a csomagban található mennyiség eltér. Szóval ezt havonta kell alkalmazni. Hogyha egy nyakörvet nézünk, annak igazán kétséges, hogy mennyi is a hatóideje, általában egy-két hónap hivatalosan. De ha annak a valamilyen szaga van, az állat valószínűleg nem fogja túl boldogan tolerálni azt, így jobb döntés lehet valami mást választani, hogy ne csak egy hét legyen, amíg egyáltalán megvan a dolog. A drágább darabok nem szagosak, ezeknek azonban tényleg megvan a maga költsége. És persze ezek általában hosszabb hatóidővel is rendelkeznek, a maximum általában nyolc hónap, ami a teljes szezont jelenti. Ez nem biztos, hogy azt is jelenti, hogy az embernek évente egyet elég vennie, attól függ persze, hogy mi ellen véd. Egy FrontPro kutyáknak nem csak a bolha és kullancs ellen hasznos, de még a poratkákat is elpusztítja, amik allergiát okoznak. Erre a nyakörv nem biztos, hogy képes. 

A FrontPro kutyáknak már csak azért is jó döntés, mert nem elűzi a fent említett állatokat, hanem megöli őket. És nagy a különbség! Tavaly Zsigával is megesett, hogy egy kicsit bolhás lett, vettem egy nyakörvet, ami csak elűzi a bolhákat, és sikeresen átugráltak ránk is, a bútorokra is, a többi állatra is itthon. Rajtunk egyébként nem maradnak meg tartósan, legalábbis a legtöbb fajta, aminek utána tudtam olvasni, viszont azért néhány héten keresztül rendesen harapdáltak minket, és piros pontokkal a lábamon kellett dolgozni mennem. Kellemetlen, minden téren. 

A FrontPro kutyáknak tehát mindenképpen jó megoldás, mert bár az állatot meg kell csípniük, még mindig jobb, mint az elűzés, mert pár csípéssel is a teljes családfát ki lehet pusztítani, és már csak arra lesz gondja az embernek, hogy kifésülje őket az állat bundájából. 

Egyéb kérdések: a FrontPro kutyáknak egészséges?

A legfőbb szempont, amit az írásom elején megemlítettem, az persze az volt, hogy minél egészségesebbek legyenek az állatok, így a számukra leginkább ideális megoldást kell választanunk. A FrontPro kutyáknak azért is jó, mert megvédi őket a kellemetlen betegségektől, amik nem csak komoly következményekkel járhatnak, hanem akár bele is halhat az állat. Érdemes a hatóanyagoknak egy kicsit jobban is utána nézni, hogy pontosan mely betegségek ellen hatásos, számomra meggyőző volt a lista igazán, és egyébként azt kell mondjam, hogy Zsiga azóta sokkal egészségesebb is, mióta ezt a terméket használjuk. 

frontpro-kutyaknak_pic2

A FrontPro kutyáknak kellemes megoldást is jelent, az állatot az olyasmi, mint egy kényelmetlen és szagos nyakörv zavarja, a cseppek hatása meg egyszerűen nem lehet tartósnak titulált, mert az első sárfürdő vagy pocsolyába ugrás le tudja mosni, és akkor igazából annyi az egésznek. Ez a rágótabletta azonban szájon át alkalmazandó, vagy önmagában, vagy ha a kutya rájön a turpisságra, akkor pedig étellel beadni is könnyű. Zsiga szerencsére még nagyon kicsi ahhoz, hogy ilyesmiben logikát lásson, úgyhogy a beadás nagyon egyszerű volt, jutalomfalatnak hitte a tablettát. 

Összességében: ilyen a FrontPro kutyáknak

Zsigánál nagyon bevált a dolog, mióta ezt a tablettát alkalmazzuk szép a szőre, nincsenek rajta se bolhák, se csípésnyomok. A kullancsok sem zargatják őt, azóta egyet sem találtam rajta. Habár eddig nála nem volt jele a poratka allergiának, tudom, hogy a fajtájára jellemző az érzékenység, így azt a kellemetlenséget is megelőztük. Szerintem a FrontPro kutyáknak a legjobb lehetőség ezen a téren.