Te tudod, mi az a Határautó?

Akkor itt az alkalom, hogy megismerd a kölcsönzőt, amit én is használok. Már régóta kerestem egy jó autókölcsönzőt, amikor a Határautó szembejött velem. Budapesten kifejezetten nehéz egy jó céget találni, ami ráadásul nem teljesen a külvárosban található, így nagyon boldog voltam, amikor rátaláltam erre a cégre. Egy ideje nem használok saját autót, mert csak igazán ritkán van szükségem rá. Mivel pesti vagyok, ezért a tömegközlekedés sokkal gyorsabb és előnyösebb is, így folyton azt választottam a saját kocsim helyett. Aztán egy nap végeztünk egy kis fejszámolást a párommal, aki szintén ritkán használta csak az autót, és arra jutottunk, sajnos maga a kocsi fenntartása többe kerül nekünk, mint amennyire ki tudjuk azt használni. Ráadásul környezetkímélőbb is a tömegközlekedés. Közös döntés alapján végül eladtuk az autónkat, így ma már csak bérelünk. Előtte akartunk még egy megbízható közeli céget is találni, ekkor akadtunk mi a Határautóra.

Mit kínál a Határautó?

Nem csak személyautót, hanem különböző kisteherautókat, hűtőfurgonokat is tudunk náluk bérelni. Számos előnnyel jár ezeknek a bérlése. Mindig tökéletes állapotú jármű volánja mögé ülhetünk így. Gondolok itt a külső és a belső tisztaságra, illetve folyamatosan figyelik a kocsik állapotát, így például hosszabb út, nyaralás vagy kirándulás alkalmával attól sem kell tartanunk, hogy elromlik a kocsi. Emellett háromszáz kilométer futtathatóság is jár a napi bérlés mellett. Természetesen nem csak egy-egy napra tudunk bérelni, vannak több napos, hetes, akár huzamosabb ideig is bérelhető járművek a Határautónál. Ez remek lehetőség, mivel a hosszabb idejű bérlés kevesebb napi bérleti díjat is jelent. Ha tehát nincs saját kocsink, nem kell aggódnunk a vizsgáztatás, az elromlott alkatrészek miatt, hiszen nem is a mi tulajdonunkban van az autó, hanem a Határautónál. Nekem ez a rendszer nagyon bevált.

Hogyan lehet a Határautónál autót bérelni?

Persze mindenkiben rögtön felmerül a kérdés ilyenkor, hogy mik is pontosan a feltételei az autóbérlésnek. Nos, vezetői engedély nyilvánvalóan kell hozzá, bár szerintem ez igazán nyilvánvaló. Ahhoz, hogy autót béreljünk azonban, törvényileg meg van határozva egy életkor, amely nem csak a Határautónál, hanem minden ilyen cégnél fennáll, ez pedig a huszonegyedik életév betöltése. Tudom, van egy kis szakadék a vezetési életkor és a bérlési lehetőség minimuma között, azonban beláthatjuk: a huszonegy évesek sokkal felelősségteljesebbek már, mint a fiatalabb társaik, így nem lenne szerencsés rájuk bízni a gépjárművet. Ezen kívül azonban már csak a lakcímkártyánkra lesz szükség a Határautónál, illetve a lakcímkártyánkra, és máris miénk a kocsi egy letéti díj befizetése után. Jól hangzik, ugye?

Hogy érthetem el a Határautót?

Ha előre szeretne valaki tájékozódni a Határautó kínálatáról vagy még több információt szeretne a bérléssel kapcsolatban megtudni, akkor a cégnek honlapja is van természetesen, ahol nem csak a legfontosabb dolgokkal kapcsolatban írnak, hanem konkrét bérelhető autókat is mutatnak be. Hát nem csodálatos? Az ember előre megtervezheti, milyen autót szeretne vezetni. Ráadásul ez nagyon nagy előny a nyaralásoknál például. Normális esetben, mikor mondjuk csak egy hétvégére megyünk a rokonokhoz, mi sem bérelünk csak egy kisebb autót, amibe éppen mi férünk el, azonban többnapos utazásoknál már olyan darabot választunk inkább, amiben sokkal jobban elférünk mi is. Úgyhogy jó előre tájékozódni, én azt mondom, és remélem ezzel mindenki egyet is ért, úgyhogy íme a Határautó weboldala: http://www.hatarauto.hu/.

Tapasztalatok a Határautóval

A Határautó, mint már említettem, nálunk bevált. A kérdés csak az: nálatok is így lenne? Érdemes egy kis fejszámolást végezni vagy leülni közösen a családdal, hogy megvitassuk a témát és összevessük az árakat, előnyöket, hátrányokat. Természetesen furcsa érzés, ha az ember garázsában nincsen ott a kocsi minden alkalommal, azonban a Határautóra mindig lehet számítani, így ez nem is szükséges a részünkről. Mit mondanak mások? Itt is egy cikk, amely részletesebben kifejti, miért lehet előnyös a rövidebb távú autóbérlés, hiszen mindig jó döntés egy másodvéleményt is megnézni, mielőtt még döntenénk. Most kicsit megkönnyítem mindenki dolgát: https://www.portfolio.hu/premium/20171127/4-nyomos-erv-a-rovid-tavu-autoberles-mellett-268747 Ha pedig sikerült néhány embernek ráeszmélnie, hogy van más út, mint az autó saját pénztárcából megvétele, vagy a sok felesleges fizetés, miközben a gépjármű maga szinte teljesen kihasználatlan és csak porosodik a garázsban, akkor annak nagyon fogok örülni, hiszen így a környezetet is egy kicsit védeni tudjuk. Legalábbis ez egy jó első lépés az irányában. Az ökológiai lábnyomunk csökkentése ugyanis mindannyiunk felelőssége, így az is, hogy próbáljunk minél kevesebbszer autóba ülni. Így a legtöbb esetben inkább tömegközlekedéssel fogunk utazni, és csak akkor vesszük igénybe majd az autót, ha arra tényleg szükségünk van. Ezzel pedig segítjük mi is egy kicsit a bolygó túlélését.