Royal Canin kutya eledel, avagy a minőségi kutyatápokról

Úgy gondolom, nem igazán létezik olyan gazdi, aki ne ismerné vagy legalábbis ne hallott volna Royal Canin tápokról, melyek már közel fél évszázada teszik boldoggá a kis kedvenceink mindennapjait. A Royal Canin egy francia kisállat eledelekkel foglalkozó cég, mely kifejezetten a minőségi, vitaminban és ásványi anyagban gazdag tápok kialakításra koncentrál. Véleményem szerint a minőség egyik legnagyobb biztosítéka, hogy az adott kutyatápot egy állatorvos fejlesztette ki, pontosan abból a célból, hogy egy olyan tápláló tápot tudjon létrehozni mely a kis kedvenceink számára nem csupán elképesztően ízletesek, hanem segítenek a hosszú távú egészségük megőrzésében is.

Továbbá az évek során számomra rendkívül szimpatikus egyben igazán inspiráló üzletpolitikát kezdtek el folytatni, melyben olyan alapvetően fontos dolgokra teszik a hangsúlyt, mint például a környezet védelem és a fenntarthatóság. Ezen felül nagyon fontosnak tartják, hogy a folyamatos fejlődésre tegyék a hangsúlyt, így folyamatosan próbálják fejleszteni, hogy minél jobb minőséget tudjanak nyújtani a kedves gazdiknak és kutyusaiknak. Továbbá megint csak fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem csupán házon belül végeznek kísérleteket, de emellett számos kutatást támogatnak, melyek kifejezetten egyes fajok kutatásával foglalkoznak

A Royal Canin története

 A céget egyébként egy francia állatsebész, Jean Cathary alapította 1968-ban. Az alapmotivációja az volt kiderítse azt, hogy az állatok megfelelő táplálása milyen mértékben befolyásolja az egészségüket. Ugyanis azt megelőzően, hogy kifejlesztette volna minden idők egyik legjobb tápját, jó néhány igazán komoly bőr és szőr problémát kezelt már kutyák illetve macskák esetében is azzal a technikával, hogy egy kimondottan kizárólag gabona alapú diétára fogta őket, ezt a fajta tápot, melyet a diéta alatt kellett fogyasztania ezt a tápot maga készített el a kicsi garázsában. Miután pedig az adott recept igencsak hatékonynak bizonyult és megfelelően kezelte a kisállatok bőr problémáját, Cathary úgy döntött, hogy felhagy az egyébként kiválóan működő állatorvosi karrierjével és inkább a megelőzés oldalán harcol, vagyis a megfelelő eledelek előállítására és terjesztésére koncentrál az elkövetkezendőkben. Így alapította meg 1968-ban az azóta is töretlen sikernek örvendő Royal Canin eledelt, mely immár fél évszázada teszi boldoggá a kis kedvenceinket ízletesebbnél ízletesebb tápjaival. Érdekes információ, hogy a Royal Canin volt az első olyan állateledel, amely a száraz tápok forgalmazásába kezdett. Egyébként az alapító nem csupán kiváló eledelt állított elő, hanem kitűnő marketinget is alkalmazott, mely által egyre szélesebb és szélesebb skáláját érte el a társadalomnak. Alapvetően a tenyésztők elérésre tette a hangsúlyt ugyanis ezáltal folyamatos ügyfeleket tudott fenntartani, majd a tenyésztők kapcsolat rendszerén keresztül és nem utolsó sorban a kutyatáp egyre inkább elterjedt jóhírérének köszönhetően egész Európa kutyatartóinak szívébe belopta magát a Royal Canin. A marketingjét akkor még úttörő módon a televíziós reklámokon keresztül kezdte meg, melynek akkora sikere volt, hogy mindössze négy év elteltével sikerült felfuttatnia a Royal Canin márkáját. 1972-ben a tulajdonos eladta a márkát a Guyomarch csoportnak, majd az évek során még pár tulajdonosváltáson ment keresztül az adott márka. Annak ellenére, hogy ahogyan az előbbiekben is említettem a Royal Canin többször is váltott tulajdonost az alapelvek mind megmaradtak, miszerint az állatok egészséges vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálása a legfontosabb.

Személyes tapasztalatok a Royal Caninról

Miután nekem amióta az eszemet tudom folyamatosan volt kutyusom, és ha jól emlékszem már a kezdetektől fogva Royal Canin termékeket használtunk, kérdés sem volt afelől, hogy a saját kutyusomnak milyen tápot vásároljak. Hiszen az eddigi összes kutyánk imádta a Royal Canin tápjait és fontosnak tartom megjegyezni azt a tapasztalatot, hogy mindegyik kutyus hosszú életnek és kiváló egészségnek örvendett. Természetesen előfordult, hogy az adott kutyatáphoz kiegészítőként vásároltunk bizonyos étrend kiegészítőket, vagy egyéb vitaminokat, de alapvetően a kutyusaink mind Royal Canin kutyatápon éltek és kivétel nélkül mind imádta az ízét az ínycsiklandó eledeleknek.

Én személy szerint maximálisan megvagyok elégedve a Royal Canin eledeleivel és egy percig sem bántam meg soha, hogy a kis kedvenceimnek ezt a tápot veszem. Ugyanis úgy tartom, hogy a Royal Canin tényleg minőségi, igazán megbízható állateledel, melynek minden kutyus igazán hálás mindennap.